loading

It is a long established fact that a reader of a page when looking at its layout.

    Naš tim
    Dr Aleksandar Janev
    Spoljni saradnik
    Asistent sa doktoratom
    Institut za biologiju ćelije
    Medicinski fakultet, Univerzitet u Ljubljani
    Slovenija

    Naučni saradnik i asistent na Institutu za biologiju ćelije, Medicinski fakultet, Univerzitet u Ljubljani, koji je ujedno i Centar za elektronsku mikroskopiju. U okviru doktorske disertacije istraživao je antitumorsko dejstvo amnionske membrane placente, a trenutno se bavi istraživanjem novih terapijskih pristupa za rak mokraćne bešike.

    Učestvuje u slovenačkim nacionalnim projektima „Upotreba amnionske membrane za inovativno multimodalno lečenje bakterijskog cistitisa i raka mokraćne bešike: efekat njene antimikrobne, imunomodulatorne i antikancerogene aktivnosti“ (J7-2594) i „Oponašanje endogenih lipidnih čestica u magnetno responsivne nanostrukture (J2-3040). Bio je aktivan u svim aktivnostima u okviru COST akcije (CA17116) koja se tiče derivata perinatalnih tkiva i član je Evropskog udruženja za istraživanje raka (EACR), međunarodnog društva za istraživanje matičnih ćelija placente (IPLASS), Slovenačkog biohemijskog društva i Slovenačkog društva za mikroskopiju.

    Član je slovenačkog tima na bilateralnom projektu sa Republikom Srbijom koja se bavi razvojem mukoadhezivnih filmova sa homogenatom amnionske membrane placente za potencijalnu primenu u regeneraciji oralnog tkiva.