loading

It is a long established fact that a reader of a page when looking at its layout.

    Naš tim
    Dr Sci. Med. Sanja Momčilović
    Koordinatorka radnog paketa 4
    istraživač saradnik
    Institut za medicinska istraživanja
    Univerzitet u Beogradu

    Doktor medicinskih nauka i istraživač saradnik u Grupi za neuroendokrinologiju Instituta za medicinska istraživanja Univerziteta u Beogradu. Doktorsku disertaciju u okviru koje se bavila molekularnim mehanizama koji se nalaze u osnovi tkivno-specifičnih interakcija mezenhimalnih matičnih ćelija sa makrofagima tokom procesa stres eritrocitopoeze, odbranila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

    Sanja je članica Evropskog društva za hematologiju, Lekarske komore Srbije, Međunarodnog društva za masno tkivo koštane srži i Udruženja dermatovenerologa Srbije. Učestvuje u COST akciji PRESTO – (CA21130) koja se tiče terapijskog potencijala P2X receptora. Učesnica je i u bilateralnoj naučnoj saradnji sa Republikom Slovenijom koja se bavi razvojem mukoadhezivnih filmova sa homogenatom amnionske membrane placente za potencijalnu primenu u regeneraciji oralnog tkiva kao i u bilateralnoj saradnji sa Saveznom Republikom Nemačkom na temu metaboličkih efekata masnog tkiva koštane srži na multipli mijelom.

    Trenutno je na specijalzaciji iz dermatovenerilogije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Sanja ima dugogodišnje iskustvo u in vivo istraživanjima na različitim modelima miša, tehnikama ćelijske kulture, kao i u tehnikama molekularne biologije.